Contoh Soal Possessive Adjective Opsi Ganda Dan Jawaban

Contoh Soal Possessive Adjective Opsi Ganda Dan Jawaban

Contoh Soal Possessive Adjective Pilihan Ganda dan Jawaban – Possessive adjective ialah determiner (special adjective) yang dipakai untuk menyatakan kepemilikan (possession) terhadap nounPossessive adjective berisikan :

  • myyourhisheritsour, dan their.

Contoh Possessive Adjective:

  • my books (buku saya)
  • your father (ayahmu)
  • our class (kelas kita)
  • their rule (hukum mereka)
  • his shorts (celana pendeknya)
  • her skirt (roknya)
  • its tail (ekornya)
Soal Possessive Adjective

1 – 10 Contoh Soal Possessive Adjective Pilihan Ganda dan Jawaban

1. Someone has left … watch in the bathroom.

a. Its

b. Their

c. His

d. His or her

Jawaban : D

2. Why do a cat chase … tail?

a. Its

b. Their

c. His

d. His or her

Jawaban : A

3. The lawyer or his assistants will ask some questions about your case in … office.

a. His

Baca Juga :  Acuan Soal Noun Phrase Pilihan Ganda Dan Tanggapan

b. Their

c. Her

d. Its

Jawaban : B

4. My husband and I found two dead mice in … sink a couple days ago.

a. My

b. Our

c. Their

d. His

Jawaban : B

5. Some eliminate fast food from … daily pembatasan makanan .

a. His

b. Their

c. His or her

d. Your

Jawaban : B

Simak Juga :  Soal Polite Request Pilihan Ganda dan Jawaban

6. Two children didn’t come to………..friend’s birthday party.

a. My

b. Their

c. His

d. Him

Jawaban : B

7. I have a cat. ……. fur color is black and white. It looks like

a cow.

a. Its

b. My

c. Her

d. His

Jawaban : A

8. …mother is so tough. She is the pahlawan of my life.

a. Its

b. My

c. Her

d. His

Jawaban : B

9. Witty comes from Sulawesi island. She and…family live in Jakarta now.

a. Its

b. My

c. Her

d. His

Jawaban : C

10. Tina and Tini go to school by bus everyday…little brother goes to school by train because his school is so far away from the city.

a. Its

b. My

c. Her

d. Their

Jawaban : D

11 – 20 Soal Possessive Adjective Pilihan Ganda dan Jawaban

11. Elene never buy new dress…beautiful dresses are given by her cousins.

Baca Juga :  Contoh Soal Coordinating Conjunction Pilihan Ganda Dan Balasan

a. Its

b. My

c. Her

d. Their

Jawaban : C

12. They went to an amusement park with …family and friends. That was a great holiday for them.

a. Its

b. My

c. Her

d. Their

Jawaban : D

13. My brother likes playing guitar…likes listening to music.

a. Its

b. My

c. Her

d. Their

Jawaban : B

14. Qiqi and Qiqo are Arabian…family are from England.

a. Its

b. My

c. Her

d. Their

Jawaban : D

15. Where is (I)….book?

a. My

b. Our

c. Her

d. Their

Jawaban : A

Lihat Juga : Soal Present Perfect Continuous Pilihan Ganda dan Jawaban

16. Here is (we)…teacher.

a. My

b. Our

c. Her

d. Their

Jawaban : B

17. She goes to school with (she)…brother.

a. My

b. Our

c. Her

d. Their

Jawaban : C

18. (They)…father works in a car factory.

a. My

b. Our

c. Her

d. Their

Jawaban : D

19. (You)…laptop is very expensive.

a. Your

b. His

c. My

d. Its

Jawaban : A

20. (He)…favorite hobby is tennis.

a. Your

b. His

c. My

d. Its

Jawaban : B

21 – 30 Soal Possessive Adjective Pilihan Ganda dan Jawaban

21. (I)….husband and I want to go to Paris.

a. Your

b. His

Baca Juga :  Pola Soal Report Text Opsi Ganda Dan Jawaban

c. My

d. Its

Jawaban : C

22. We want to see (it)….historical monuments.

a. Your

b. His

c. My

d. Its

Jawaban : D

23. Leila likes (she)…dog !

a. Her

b. Its

c. My

d. Its

Jawaban : A

24. (It)…name is Bobby.

a. Her

b. Its

c. My

d. Its

Jawaban : B

25. Dr. John and the team are committed to delivering the highest quality product to … clients.

a. Our

b. His

c. Their

d. Its

Jawaban : C

Baca Juga : Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

26. Andrian just bought a used car. … car has manual locks.

a. Its

b. His

c. My

d. Their

Jawaban : B

27. The woman gets up before dawn and sells fruits and vegetables at the farmer’s market to pay for … daughter’s college tuition.

a. Her

b. His

c. Their

d. Our

Jawaban : A

28. I love swimming. Sometimes I go to public swimming pool with … family.

a. My

b. Your

c. Their

d. Our

Jawaban : A

29. Please take … shoes off before entering the room.

a. His

b. Your

c. My

d. Our

Jawaban : B

30. Jandy doesn’t know about a birthday surprise that was prepared for…

a. Its

b. My

c. Her

d. Their

Jawaban : C