Soal Simple Future Tense Opsi Ganda Dan Balasan

Soal Simple Future Tense Opsi Ganda Dan Balasan

Soal Simple Future Tense Pilihan Ganda dan Jawaban- The simple future is a verb tense that’s used to talk about things that haven’t happened yet.

Example :

This year, Mary will read War and Peace.

It will be hard, but she’s determined to do it.

Use the simple future to talk about an action or condition that will begin and end in the future.

How to Form the Simple Future

The formula for the simple future is will + [root form of verb].

Example :

will learn a new language. Mary will read that book. My brothers will sleep till noon if no one wakes them up. You will see what I mean.

It doesn’t matter if the subject is singular or plural; the formula for the simple future doesn’t change.

There is another way to show that something will happen in the future. It follows the formula [am/is/are] + going to + [root form verb].

Example :

The “going to” construction is common in speech and casual writing. Keep in mind though that it’s on the informal side, so it’s a good idea to stick to the will + [root form] construction in formal writing.

Soal Simple Future Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

1 – 10 Soal Simple Future Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

1. our sister . . . . . happy if you send them a gift on her birthday.

a. Will be

Baca Juga :  Contoh Soal Coordinating Conjunction Pilihan Ganda Dan Balasan

b. Will

c. Going to

d. Are

Jawaban : A

2. I ………. going to buy a new car next year.

a. Was

b. Am

c. Had

d. Were

Jawaban : B

3. I . . . . . rich someday.

a. Will be

b. Will

c. Going to

d. Am

Jawaban : A

4. There . . . . . no drastic development in my town in 2020.

a. Will

b. Will be

c. Is

d. Going to

Jawaban : B

5. I ……… complete the task.

a. Have completed

b. Have complete

c. Will completed

d. Will complete

Jawaban : D

6. I saw weather forecast on TV that tomorrow . . . . . windy.

a. Will be

b. Is

c. Going to

d. Will

Jawaban : A

7. . . . . . . buy a new car next week.

a. I

b. I will

c. I am

d. I am going to

Jawaban : B

8. I think spain …….. win the World Cup 2014.

a. Was

b. Is

c. Will be

d. Will

Jawaban : D

9. Your parents . . . . . proud of you if you finish your study at University.

a. Will be

b. Will

c. Going to

d. Is

Jawaban : A

10. Rachmat . . . . . all of his friends to the celebration next week.

a. Will invite

b. Invites

c. Invited

d. Invitation

Jawaban : A

11 – 20 Contoh Soal Simple Future Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

11. I ……….. to your party tomorrow.

a. Am coming

b. Coming

c. Come

d. Was coming

Jawaban : D

12. Manda and I . . . . . some plates and glasses on the dining table for the dinner tonight.

Baca Juga :  Pola Soal Membangun Opini Pilihan Ganda Dan Balasan

a. Was preparing

b. Prepared

c. Shall prepare

d. Prepare

Jawaban : C

13. We …………… football next week.

a. Going to play

b. Go to play

c. Going to playing

d. Are going to play

Jawaban : D

14. Yongki and Yoga will not . . . . . in music competition at school next month.

a. Participates

b. Participate

c. Patcipation

d. Participated

Jawaban : B

15. Ami : Hey! Look at those dark clouds!

Kiki : Woow! It is . . . . . rain soon

a. Will

b. The

c. Coming

d. Going to

Jawaban : D

16. She ……….. in tokyo.

a. Were

b. Was

c. Will be

d. is

Jawaban : B

17. . . . . . . Rama give back Dayat’s phone?

a. Is

b. Will

c. Does

d. Was

Jawaban : B

18. Will you . . . . . the suspect tomorrow?

a. Arresting

b. Arrest

c. Arrested

d. To arrest

Jawaban : B

19. I will not . . . . . my Dad about the accident.

a. Tell

b. Telling

c. Tells

d. To tell

Jawaban : A

20. He ………………….. a prosecutor.

a. Was going to

b. Is going to

c. Going to

d. Is going to be

Jawaban : B

21 – 30 Soal Simple Future Tense dan Jawaban

21. The athletes . . . . . with the college track team next month.

a. Trains

b. Trained

c. Will train

d. Have joined

Jawaban : C

22. We ……………. you later.

Baca Juga :  Teladan Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda Dan Balasan

a. Shall call

b. Shall caling

c. Have call

d. Calling

Jawaban : A

23. Manda : I . . . . . the students exchange programme next year.

Kiki : that’s good idea

a. Join

b. Joined

c. Will join

d. Have joined

Jawaban : C

24. Nita : what are you planning to do with all these sculpture?

Rachmat : I . . . . . them in cultural fair next month.

a. To be exhibiting

b. To exhibit

c. Will exhibit

d. Be exhibiting

Jawaban : C

25. My website . . . . . the best source for English learners someday.

a. Will be

b. Will

c. Going to be

d. Going to

Jawaban : A

26. They …… a concert next month.

a. Are going to have

b. Going to be

c. Are going

d. Are going to be

Jawaban : A

27. Yongki : what is your plan for this weekend?

Yoga : I . . . . . my uncle.

a. Will have visited

b. Have visited

c. Visited

d. Will visit

Jawaban : D

28. Eka : could you tell your brother to meet me at the cafetaria tonight?

Eko : sure, I . . . . . him.

a. Told

b. Will tell

c. Be telling him

d. Tell

Jawaban : B

29. John is …………. a chemist.

a. Was be

b. Were be

c. Going to

d. Going to be

Jawaban : A

30. What will I . . . . . in Australia?

a. Buying

b. To buy

c. Buy

d. Bought

Jawaban : C

Simak Juga : Contoh Soal Report Text Pilihan Ganda dan Jawaban