Acuan Soal Greeting Card Opsi Ganda Dan Jawaban

Acuan Soal Greeting Card Opsi Ganda Dan Jawaban

Contoh Soal Greeting Card Pilihan Ganda dan Jawaban – Greeting card (kartu ucapan) ialah sebuah teks dalam bahasa Inggris yang berisi perihal ungkapan/impian/ucapan yang dikirim untuk seseorang dalam insiden/momen-momen tertentu. Contoh greeting card (kartu ucapan) antara lain:

  • Thank you Card (Kartu ucapan Terima Kasih)

Kartu ucapan yang dikirimkan terhadap seseorang untuk mengungkapkan rasa terima kasih

  • Birthday Card (Kartu ucapan Selamat Ulang Tahun)

Kartu ucapan yang diantarkan terhadap seseorang yang sedang merayakan ulang tahun

  • Congratulation Card (Kartu Ucapan Selamat)

Kartu ucapan yang dikirimkan terhadap seseorang untuk menunjukkan selamat atas suatu kesuksesan atau keberhasilan baik dalam bidang akademik atau pun non akademik.

  • New Year Card (Kartu Ucapan Selamat Tahun Baru)

Kartu ucapan yang dikirimkan terhadap seseorang yang sedang merayakan pergeseran tahun gres.

  • Condolence Card (Kartu Ucapan Bela Sungkawa)

Kartu ucapan yang dikirimkan terhadap seseorang yang berisi rasa bela sungkawa atas meninggalnya seseorang atau bencana alam.

Soal Greeting Card

1 – 10 Contoh Soal Greeting Card Pilihan Ganda dan Jawaban

1. Read the following text to answer questions number 1 and 2.

Dear Dedi,

Congratulation on your success on the college entrance exam. May today success be just the beginning of your long life achievement and happiness. Remember the challenge is waiting for you in the college. Nevertheless, I believe that you can handle it well. Good luck!

Your best friend,
Alfi

The purpose of the text above is ….

a. To persuade someone

b. To entertain someone

c. To congratulate someone

d. To invite someone

Jawaban :  C

2. What has Dedi done?

a. Won the contest

b. Passed the college entrance exam

c. Invited Fitri to his celebration day

d. Graduated from University

Jawaban : B

3. Read the following invitation to answer no.3 to 6!

Mr. & Mrs. John Smith’s
Invite you to share in the celebration
Of the marriage of their daughter

NATALIE NICOLE
To
DANIEL BENJAMIN SAMSON

Saturday, the tenth of February
Two Thousand and Eighteen
At Four o’clock
Saint Marry Jane Star of the Sea
1010 Windsor Lane
RS.V.P(453 334 234)

What time will the event start?

a. At 2 o’clock

b. At 3 o’clock

c. At 4 o’clock

d. At 5 o’clock

Jawaban : C

4. What is the text about?

a. An anniversary celebration

b. An invitation to Mr.& Mrs. Smith’s Wedding

c. An invitation to Natalie and Daniel birthday party

Baca Juga :  Pola Soal Conjunction Opsi Ganda Dan Kunci Tanggapan

d. An invitation to Mr. & Mrs. Smith’s daughter’s wedding

Jawaban : D

5. Where will the event be held?

a. At the church

b. At Saint Marry Jane Star of the Sea

c. At Natalie’s house

d. At Daniel’s house

Jawaban : B

Lihat Juga : Soal Future Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

6. The following statement is true based on the text, except….

a. Mr. & Mrs. Smith are going to their daughter wedding

b. Nathalie and Daniel are going to marry in 2018

c. Invitation does not need to reply

d. The event will be held in February

Jawaban : B

7. Read the following text to answer questions number 7 and 8.

Happy Mother’s Day

Your smile brightens each day just as the morning rays shines on the hills and it’s with doubt that this gives us the courage to face the new day with joy.

To whom the card is sent?

a. Mother

b. Father

c. Grandmother

d. Grandfather

Jawaban : A

8. “… with doubt that this gives us …” The underlined word has similar meaning to ….

a. Belief

b. Uncertainty

c. Selfish

d. Wealthy

Jawaban : B

9. Read the following memo for answer no. 9 to 11!

Mom, I borrow your clutch bag the one with black suede colour and two side pocket. I need it for Cinta’s birthday party tonight.
Thank you very much.
Sinta.

Where is Sinta going?

a. She is going to market

b. She is going to mother’s party

c. She is going to Clarita’s party

d. She is not going to anywhere

Jawaban : C

10. Which bag does she borrow form her mother?

a. Black suede colour bag

b. Black suede colour and two side pocket

c. Black suede colour and one side pocket

d. White suede colour and bag without pocket

Jawaban : B

11 – 20 Contoh Soal Greeting Card Pilihan Ganda dan Jawaban

11. Whom is the memo given to?

a. Sinta

b. Mother

c. Sinta’s mother

d. Clarita’s father

Jawaban : C

12. Read the following text to answer questions number 12 to 14.

CONGRATULATION!

Congratulation on your success in winning the bulu tangkis competition this year, Roni. It was a tough competition. We are so proud of you. We knew you would make it. We wish you the best always.

What do the students of VIII A say to complement their friend?

a. It was a tough competition

b. Winning the speech contest this year

c. We are so proud of you

d. We wish you the best always

Jawaban : D

13. “We are so proud of you.” The underlined word refers to ….

a. Roni

b. The badminton team

c. VIII-A

d. Teachers

Baca Juga :  Soal Hukum Dan Norma Dalam Penduduk Pilihan Ganda Dan Balasan

Jawaban : C

14. “We wish you the best always.” The underlined word has the same meaning with ….

a. Hope

b. Hoop

c. Wash

d. Watch

Jawaban : A

15. The following text is for questions number 15 and 16

Dear Farhan,

When your name is called as the best student please step forward-for high five! You are the best. Congratulations!

Uncle Joeny

From the text we know that Farhan ….

a. Gets a medal for the best student

b. Is the best student at school

c. Graduates from high school

d. Got five for his test

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Jawaban

16. “… please step forward …” The italic word means ….

a. Come to the front

b. Move back

c. One step to the left

d. Stand in line

Jawaban : A

17. Read the following text to answer questions number 1 and 12

Congratulation!

We are happy for the arrival of your new family member. Wish you and your family all the best. May the happiness always with the beautiful baby, Aninda and her family. Hope she will be a nice girl in the future.

What is the writer’s hope for the baby?

a. Being a smart guy

b. Being a nice one

c. Being a rich person

d. Being the success girl

Jawaban Soal Greeting Card: B

18. “We are happy for the arrival …” What is the antonym of the underlined word?

a. Birth

b. Death

c. Growth

d. Departure

Jawaban : D

19. The following text is for questions number 19 and 20!.

Nabila music school

Exciting course for those who want to learn how to play music instrument. Those the first 10 registers will get a 20% discount. Courses are held twice a week for three months. Fees charge: Rp 200.000 per course. Types of musical instrument courses are piano, organ, violin, drum and guitar.

What kind of functional text is?

a. Advertisement

b. Leaflet

c. Brochure

d. Memo

Jawaban : A

20. How often are courses held?

a. Twice a week for three months

b. Three times a week for three month

c. Every day for one month

d. Once a week for three a month

Jawaban : A

21 – 30 Soal Greeting Card Pilihan Ganda dan Jawaban

21. Read the following text to answer questions number 21 and 22!

Dear Wueeni,

Congratulation on your success on the college entrance exam. May this achievement be just the beginning of your long life success and happiness. Remember that the challenge is waiting for you in the near future but I believe that you can handle it well. Good luck!

Your best friend,

Aidil

The purpose of the text above is ….

a. To persuade someone

b. To entertain someone

Baca Juga :  Soal Past Future Perfect Continuous Tense Dan Jawaban

c. To congratulate someone

d. To invite someone

Jawaban : C

22. What has Wueeni done?

a. Won the contest

b. Passed the college entrance exam

c. Invited Fitri to his celebration day

d. Graduated from University

Jawaban : B

23. Read the following text to answer questions number 23 and 24!

Happy Mother’s Day

Your smile brightens each day just as the morning rays shines on the hills and it’s with no doubt that this gives us the courage to face the new day with joy.

To whom the card is sent?

a. Mother

b. Father

c. Grandmother

d. Grandfather

Jawaban : A

24. “… with no doubt that this gives us …” The italic word has similar meaning to ….

a. Belief

b. Uncertainty

c. Selfish

d. Wealthy

Jawaban : B

25. Read the following text to answer questions number 25 to 26!

CONGRATULATION!

Congratulation on your success in winning the table tennis competition this year, Roy. It was a tough competition. We are so proud of you. We knew you would make it. We wish you the best always.

VIII-D

What do the students of VIII D say to complement their friend?

a. It was a tough competition

b. Winning the speech contest this year

c. We are so proud of you

d. We wish you the best always

Jawaban : C

Lihat Juga : Soal Coordinating Conjunction Pilihan Ganda dan Jawaban

26. “We are so proud of you.” The italic word refers to ….

a. Roy

b. The table tennis team

c. VIII-D

d. Teachers

Jawaban : A

27. “We wish you the best always.” The underlined word has the same meaning with ….

a. Hope

b. Hoop

c. Wash

d. Watch

Jawaban Soal Greeting Card: A

28. Read the following text to answer questions number 28 and 29!

Congratulation!

We are happy for the arrival of your new family member. Wish you and your family all the best. May the happiness always with the beautiful baby, Anindya and her family. Hope she will be a nice girl in the future.

What is the writer’s hope for the baby?

a. Being a smart guy

b. Being a nice one

c. Being a rich person

d. Being the success girl

Jawaban : B

29. “We are happy for the arrival …” What is the antonym of the underlined word?

a. Birth

b. Death

c. Growth

d. Departure

Jawaban : D

30. Dear Andy,

When your name is called as the best student please step forward-for high five!

You are the best. Congratulations!

Uncle John

From the text we know that Andy ….

a. Get a medal for the best student

b. Is the best student at school

c. Graduates from high school

d. Got five for his test

Jawaban : B