Pola Soal Conjunction Opsi Ganda Dan Kunci Tanggapan

  • Bagikan
Pola Soal Conjunction Opsi Ganda Dan Kunci Tanggapan

Contoh Soal Conjunction Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban – Conjunction merupakan kata atau golongan kata yang berfungsi menghubungkan dua konstruksi gramatikal yang sama yakni:

  • kata
  • frasa (phrase)
  • klausa (clause).

Kata atau kelompok kata ini dapat dibedakan menjadi :

  • coordinate
  • correlative
  • subordinate dan
  • adverbial conjunction (subjunctive adverb).
Soal Conjunction Pilihan Ganda

1 – 15 Contoh Soal Conjunction Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

1. Radha knows French;……., we have selected her to head our operations in France.

a. Therefore 

b. Otherwise

c. Moreover 

d. Provided

Jawaban :  A

2. ……. I had my lunch, I didn’t miss Pizza.

a. Although 

b. Moreover 

c. Finally

d. Already

Jawaban : A

3. It wasn’t my will, … yours.

a. Nor

b. or

c. But also

d. But

Jawaban : D

4. Kim eats many egg whites before work out … he wants to gain weight.

a. Because

b. So that

c. Even though

d. As

Jawaban : A

5. … you gave him 10 great reasons to never give up, he wouldn’t listen.

a. Even though

b. As

c. Because

d. So that

Jawaban : A

6. Sammy had someone handle her passport … he went to abroad.

Baca Juga :  Acuan Soal Ibadah Haji Dan Umroh Pilihan Ganda [+Balasan]

a. When

b. Before

c. However

d. Therefore

Jawaban : B

7. The used car is very cheap; … , I want to buy it.

a. When

b. Before

c. However

d. Therefore

Jawaban : D

8. She never helps anyone……having a lot of money.

a. Otherwise 

b. However

c. Inspite of 

d. Instead

Jawaban : C

Simak Juga : Contoh Soal Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban

9. You shouldn’t go out….. it’s raining heavily.

a. For 

b. Already 

c. Because

d. But

Jawaban : C

10.  My mother….I went to the market for shopping.

a. Or 

b. Neither 

c. Either

d. And

Jawaban : D

11. The weather was cold, … Bobby wore a jacket and gloves.

a. Yet

b. So

c. Nor

d. Or

Jawaban : B

12. Please come on time,……. we may miss the flight.

a. Otherwise 

b. Therefore 

c. So

d. But

Jawaban : A

13.  We should avoid oily food …. be healthy.

a. Finally 

b. In order to 

c. Consequently

d. For

Jawaban : B

14.  I will give you my car… you come back before 5’o clock.

Baca Juga :  Teladan Soal Bahaya Disintegrasi Bangsa Pilihan Ganda Dan Balasan

a. As 

b. Because 

c. Consequently 

d. Provided

Jawaban : D

15.  Thomas was not telling the truth. …. he was shouting at me.

a. Provided 

b. Moreover

c. Although

d. In order to

Jawaban : B

16 – 29 Contoh Soal Conjunction Pilihan Ganda dan Jawaban

16. …..my mother was sleeping, I prepared tea on my own.

a. As 

b. Unless

c. Besides 

d. Despite

Jawaban : A

17.  He apologised …… his bad behavior.

a. For 

b. Because

c. Since 

d. As

Jawaban : A

18.  He was satisfied ….. not overjoyed.

a. Yet 

b. But

c. As 

d. Still

Jawaban : B

19.  ….. his sister, he is very naughty.

a. Likely 

b. Similar

c. Unlike 

d. Differently

Jawaban : C

20.  Mohan worked very sincerely and was …… promoted.

a. Yet 

b. Besides

c. Although 

d. Consequently

Jawaban : D

21.  . …… my family, I will also invite my close friends on my anniversary.

a. Aside 

b. Despite

c. Besides 

d. In spite of

Jawaban : C

22.  Our new classmate is not bad; …, he’s very kind.

Baca Juga :  Soal Simple Future Tense Opsi Ganda Dan Balasan

a. Furthermore

b. Rather

c. The more

d. The less

Jawaban : B

23.  The more you prepare yourself for the Job Interview, … tertekan you may feel.

a. Furthermore

b. Rather

c. The more

d. The less

Jawaban : D

24.  Neither Indah … her friends ate lunch here yesterday.

a. Nor

b. or

c. But also

d. But

Jawaban : A

25.  To stay … to leave your job is your prerogative.

a. Nor

b. or

c. But also

d. But

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

26.  …..being very rich, he never shows off.

a. Other than 

b. Despite

c. Instead 

d. Otherwise

Jawaban : B

27.  I am not feeling well,….I will come to the party.

a. Because 

b. However 

c. Since

d. Unless

Jawaban : B

28.  After months of studying hard, Meeta ….. cleared IAS examination.

a. Initially

b. Therefore 

c. Consequently

d. Finally

Jawaban : D

29. …… it is very cold there, we have postponed our visit.

a. Since 

b. Yet

c. Due to 

d. Because of

Jawaban : A

  • Bagikan