Acuan Soal Indefinite Pronoun Opsi Ganda Dan Jawaban

Acuan Soal Indefinite Pronoun Opsi Ganda Dan Jawaban

Contoh Soal Indefinite Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban – Indefinite pronoun merupakan kata ganti yang merujuk pada benda, obyek atau apapun yang tidak spesifik. Indefinite pronoun mempunyai bentuk tunggal dan jamak. Pada beberapa masalah, indefinite pronoun dapat digunakan sebagai kata ganti yang tunggal maupun jamak.

Singular :

  • Anybody, anyone, everybody, everyone, somebody, someone, nobody, adalah kata ganti orang dan merupakan countable nounatau kata benda yang mampu dihitung
  • Anything, everything, something, nothing yakni kata ganti benda selain orang dan juga ialah countable noun
  • Another, each yakni kata ganti yang bisa digunakan untuk orang atau benda lain dan ialah countable noun
  • Enough, much, little, less ialah kata ganti benda (bukan untuk orang) dan uncountable noun atau tidak mampu dihitung
Soal Indefinite Pronoun

1 – 10 Contoh Soal Indefinite Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

1. What do … need to know before renting a car?

a. Everyone

b. Ones

c. Everything

d. Something

Jawaban : B 

2. You can’t buy … with money.

a. Everything

b. Something

c. Everyone

d. Ones

Jawaban : A

3. … is known about all the oceans.

a. Little

b. Few

c. Everyone

d. Ones

Jawaban : A

4. … may be allowed to access the content at this time.

a. Everyone

b. Ones

c. Few

d. Little

Jawaban : C

5. Somebody left … socks in the washing machine.

Baca Juga :  Contoh Soal Jawaban Dan Saran Pilihan Ganda Dan Balasan

a. Their

b. His or her

c. Want

d. Wants

Jawaban : B

Simak Juga : Soal Greeting Card Pilihan Ganda dan Jawaban

6. Nobody … to be unwealthy and unfamous.

a. Want

b. Wants

c. Their

d. His or her

Jawaban : B

7. Many … significantly damaged after a fire broke out.

a. Was

b. Were

c. is

d. Are

Jawaban : B

8. Much … in your favorite drinks.

a. is

b. Are

c. Was

d. Were

Jawaban : A

9. Neither … been selected to be included in the publication.

a. Have

b. Has

c. Taste

d. Tastes

Jawaban : B

10. Some … lychees before buying them.

a. Taste

b. Tastes

c. Have

d. Has

Jawaban : A

11 – 20 Soal Indefinite Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

11. Rangga gave that book to…. and never got it back.

a. Someone

b. Anyone

c. Anybody

d. Everyone

Jawaban : A

12. …can play the game as long as they follow the rules.

a. Someone

b. Anyone

c. Anybody

d. Everyone

Jawaban : B

13. Does …. have a clue where my mother went?

a. Someone

b. Anybody

c. Anyone

d. Everyone

Jawaban : B

14. …. came to my house, so I went to Ria’s house.

a. Someone

b. Anybody

c. Nobody

Baca Juga :  Teladan Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda Dan Balasan

d. Everyone

Jawaban : C

15. …. had a great time at Party.

a. Someone

b. Anybody

c. Nobody

d. Everyone

Jawaban : D

Lihat Juga : Soal Future Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

16. … tell me that there is a landslide ahead.

a. Someone

b. Anybody

c. Anyone

d. Everyon

Jawaban : A

17. I’m sorry I have to go, My mom says … is waiting for me in front of my house.

a. Someone

b. Anybody

c. Anyone

d. Somebody

Jawaban : D

18. … in the room agrees to make a charity acara next month.

a. Someone

b. Anybody

c. Anyone

d. Everyone

Jawaban : D

19. … will be amazed when he sees the beauty of Mount Fuji.

a. Someone

b. Anybody

c. Anyone

d. Everyone

Jawaban : C

20. … wants to be bullied. So be nice to everyone.

a. Nobody

b. Anybody

c. Anyone

d. Everyone

Jawaban : A

21 – 30 Contoh Soal Indefinite Pronoun dan Jawaban

21. When I stayed outside last night I saw … flew over my head.

a. Everyone

b. Ones

c. Everything

d. Something

Jawaban : D

22. You don’t have to worry about your dilema. … will be alright.

a. Everyone

b. Ones

c. Everything

d. Something

Jawaban : C

23. … at the concert went crazy when their favorite grup band sang their best song last night.

Baca Juga :  Teladan Soal Personal Pronoun Opsi Ganda Dan Tanggapan

a. Someone

b. Anyone

c. Everybody

d. Everyone

Jawaban : C

24. We need … that sharp to cut the wire and free the deer.

a. Anything

b. Something

c. Everyone

d. Ones

Jawaban : A

25. Does … can hear my voice? Please open the door and let me in.

a. Someone

b. Anybody

c. Anyone

d. Somebody

Jawaban : B

Lihat Juga : Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Jawaban

26. … comes to William’s party because nobody like him.

a. Someone

b. Anybody

c.anyone Nobody

d. Everyone

Jawaban : C

27. I believe I heard something in that room but when I check it there’s … inside.

a. Nothing

b. Ones

c. Everything

d. Something

Jawaban : A

28. Somebody breached into my house last night. … footprints are all over my house.

a. Was

b. Were

c. His

d. Are

Jawaban : C

29. Everybody wants to be with … herown family.

a. is

b. Are

c. Her

d. Were

Jawaban : C

30. Somebody breached into my house last night. … footprints are all over my house.

a. Their

b. His or her

c. Want

d. Wants

Jawaban : A

31. Everybody wants to be with … own family.

a. Their

b. His or her

c. Want

d. Wants

Jawaban : A