Teladan Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda Dan Balasan

Teladan Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda Dan Balasan

Contoh Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban – Interrogative pronoun atau kata ganti interogatif ialah kata ganti yang berfungsi untuk bertanya. Interrogative pronoun merepresentasikan sesuatu wacana pertanyaan tersebut.

Berikut Interrogative Pronoun :

Pronoun Fungsi
Who Untuk menanyakan orang sebagai subyek
Whom Untuk menyakan orang sebagai obyek
Whose Untuk menanyakan kepemilikan
Which Untuk menanyakan benda/binatang (lebih spesifik dari what)
What Untuk menanyakan benda/hewan
Soal Interrogative Pronoun

1 – 10 Contoh Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

1. … would you do if you had a million dollars?

a. What

b. Which

c. Whom

d. Whoever

Jawaban :  A

2. All the cars have built in GPS! … will you rent?

a. Whatever

b. Whichever

c. Whoever

d. Whom

Jawaban : B

3. A: … are you wearing?

B: It’s Julia’s.

Baca Juga :  Contoh Soal Atletik Pilihan Ganda Dan Kunci Tanggapan

a. Which

b. Whom

c. Whose

d. Whatever

Jawaban : C

4. … should I buy – a hatchback or SUV?

a. Which

b. Whom

c. Whose

d. Whoever

Jawaban : A

5. … did he see in her?

a. Whatever

b. Whichever

c. Whoever

d. Whose

Jawaban : A

Simak Juga : Soal Indefinite Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

6. … did you get this letter?

a. From whom

b. To whom

c. Whom

d. Whichever

Jawaban : A

7. … has been to Bali lately?

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Which

Jawaban : A

8. … made this delicious cookies?

a. Whatever

b. Whichever

c. Whoever

d. Whose

Jawaban : C

9. There a lot of books on the table, . . . book is the blue and red one?

a. Who

b. Whose

c. Whom

d. What

Jawaban : B

10. There are two people in that car, … one is your brother?

a. Which

b. Whose

c. Who

d. What

Jawaban : C

11 – 20 Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

11. Rainbow has many colors, … color do you like?

Baca Juga :  Acuan Soal Hukum Khutbah Opsi Ganda Dan Tanggapan

a. Which

b. Whose

c. Who

d. What

Jawaban : D

12. There are many place here, … the post office take place?

a. Which

b. Where

c. Who

d. What

Jawaban : B

13. My name is Rara, … your name?

a. What

b. How

c. Who

d. Where

Jawaban : A

14. … moved my stuff?

a. Who

b. What

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : A

15. … is that man?

a. Who

b. What

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : A

Baca Juga : Soal Greeting Card Pilihan Ganda dan Jawaban

16. …. heard of grilled ice cream?

a. Who

b. What

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : C

17. ….should I do?

a. Who

b. What

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : B

18. …. on your mind?

a. Who

b. What

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : D

19. …. made him scream like that?

a. Whatever

b. What

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : A

20. …. is better for my PC?

a. Whatever

b. Which

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : B

21 – 30 Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

21. Which did you take?

Baca Juga :  Acuan Soal Reflexive Pronoun Opsi Ganda Dan Jawaban

a. Whatever

b. Which

c. Whoever

d. What’s

Jawaban : B

22. ….will you choose between those expensive shoes?

a. Whatever

b. Which

c. Whichever

d. What’s

Jawaban : C

23. … has lost? Hers has lost.

a. Whatever

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : D

24. …. is he using? He’s using mine.

a. Whatever

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : D

25. To … did you send the letter?

a. Whom

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : A

Lihat : Soal Future Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

26. … should I call?

a. Whom

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : A

27. With whom did you spend the weekend?

a. Whom

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : A

28. From … did she get my address?

a. Whom

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : A

29. …. is parked in front of the door?

a. Whom

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : D

30. …. is made of mahogani wood?

a. Whom

b. Which

c. Whichever

d. Whose

Jawaban : D